Ar fi trebuit sa fie o intrebare titlul dar ma gandescca poate nu e atat de sugestiva o itrebare .
trecut vs viitor? care anume dintre ele va mobilizeaza sau va paralizeaza? CE asteptati sa treceti peste anumite evenimente din trecut sau sa vedeti ce e in viitor?
Trecutul te tine pe loc
Am trait multi ani in trecut si m-a tinut pe loc acest lucru,a trecut viata degeaba pe langa mine cand am avut atatea posibilitati in loc sa-mi plang de mila.in acelasi timp,ma uit in urma la ceea ce am gresit si incerc sa fac exact opusul in viitor!si trecutul isi are rostul daca sti sa extragi ceea ce este pozitiv!
trecut sau viitor?
dacă mă mobilizează trecutul sau viitorul? Cred că răspunsul meu e: niciunul. Am obiceiul prost de a vedea doar părţile rele şi în trecut şi în viitor; cred că sunt cam pesimistă, de felul meu. Aşa că, în funcţie de întrebare, ambele (mă paralizează) sau niciunul.
Parerea mea
In umila mea opinie nu se pune problema de trecut vs. viitor, eu vad parcursul nostru ca ceva fluid ce curge dinspre ieri inspre maine, iar noi azi facem alegerile care ne vor conduce spre ceea ce am ales.
Despre ieri (trecut): Invat, incerc sa nu mai repet greselile, il folosesc ca sursa de incredere in propria persoana, il folosesc ca pe un tezaur de cunostinte despre mine, despre viata, despre unde vreau sa merg si care sunt capacitatile mele.
Despre azi si maine (viitor si prezent): Stiu ca maine este imaginea alegerilor pe care le fac azi, in consecinta incerc sa fac alegerile care imi par cele mai potrivite pentru a imi crea un maine asa cum il doresc/ visez/ sper.
In felul meu nespus de omenesc gresesc si pierd, si ard si uneori innebunesc, dar mereu ma intorc pe calea mea, mereu ridic stiloul pentru a continua sa scriu povestea mea, capitol cu capitol, cu personaje pozitive si negative, cu drame, tragedii si comedii.
Viata este o scena, cum zice nenea Will, si mereu urmeaza un nou act pana cand in cele din urma cade cortina. Ce este important de retinut este ca orice s-ar intampla piesa tot continua chiar si atunci cand tinem ochii inchisi, piesa tot se termina orice am face, dar noi suntem creatorii ei.
Sarbatori fericite tuturor si un 2010 care sa va depaseasca cele mai minunate asteptari!
Post new comment