Ce parere aveti despre Sf. Valentin? Cel cu inimioarele adica.

Sarbatoriti Sf. Valentin sau preferati Dragobetele? Daca preferati Dragobetele de ce anume? Stiti traditia de Dragobete sau doar din nationalism si poate motive religioase? (Ca Valentin e catolic si alea alea).

Eu personal as sarbatori orice zi care celebreaza ceva frumos si bun, iar iubirea imi pare cel mai frumos si bun lucru, asa ca eu le tin pe amandoua si pe a lor si pe a noastra. Big Grin

Desi trebuie sa recunosc ca imi cam dau asa pielea gainii toate inimile alea supradimensionate de prin hypermarket-uri. Imi place sarbatoarea cu conditia sa nu fie doar inca un motiv de a mai consuma ceva in exces, ci sa fie efectiv o celebrare a iubirii, de apreciere si recunostinta.

Ce ziceti?

Trackback URL for this post:

http://www.psihoterapie.net/trackback/6307

Valentine's Day - Sucks

In datina romaneasca, nu exista Valentine's Day, doar Dragobetele. Cei de la ProTV au fost cei care au promovat si ne-au americanizat la maxim. Eu personal nu am sarbatorit niciodata si nici nu o sa sarbatoresc vreo sarbatoare importata. Oameni buni, suntem romani, trebuie sa ne pastram traditia. Despre inimoare si ingerasi, nu ne trebuie o sarbatoare importata pentru a-i face persoanei iubite o declaratie de dragoste, sau un cadou romantic sau o cina romantica. Acestea fiind spuse, keep it real Laughing

re: Valentine`s Day

Nu stiu daca are sau nu o semnificatie aparte Sf. Valentin sau Dragobetele, poate da, poate nu. Cred insa ca sentimentele, trairile, emotiile persoanei, fie singura, fie in cuplu, fie in grup, fie in societate- pe toata scara de la micro- la macronivel- au o semnificatie esentiala in privirea unui moment, a unei zilei, perioade, a intregii vieti poate, ca sarbatoare sau nu. Iar evenimentele care declanseaza trairile astea sunt si cele care ne determina sa privim ziua/zilele din calendar ca sarbatori sau nu.
Iubirea nu tine cont de calendar. Nici nu accepta "sanctificarea" si "oficializarea" ei prin stantarea de catre vreo autoritate, pentru a fi simtita. Iubirea se simte. Se traieste. Se daruieste. Se ofera. Se primeste. Compact sau gradual. Pic cu pic sau furtunos, ca o avalansa.
Si ca sa nu mi se reproseze-pe drept- ca ma exprim prolix si evit raspunsul: Inimioarele si sarbatorile mele nu sunt nici de Sf. Valentin nici de Dragobete. Ele sunt sau nu. Acum nu sunt. Helas.
Ceea ce nu inseamna ca nu ma bucur sa vad ca altii le serbeaza. Inseamna ca le simt. Ceea ce va doresc si voua: multa iubire, armonie si pace. Constant si pe termen nelimitat. Smile
Am turuit destul. Am intrat mai degraba pentru a va saluta, a va multumi ca m-ati acceptat si gazduit, cu iesirile mele cu tot (agresivitatea verbala, stergerea comentariilor si vandalizarea site-ului [inca o data iertare Victor si adminii site-ului], dar mai ales, sa va trimit inimioare [alina, aix, first, erena, cris, cherubino, cozmin, et al.] si sa imi iau ramas bun.
Un forte abbraccio per tutti,
Love&Peace, Emm. Big Hug Love Struck Cowboy

http://www.youtube.com/watch?v=nTwd-Yubg_o
http://www.youtube.com/watch?v=vm_N3bjqlr4
http://www.youtube.com/watch?v=57N_mTbjynA

http://blog.stilfeminin.ro/index.php/emma/

re: sa va trimit inimioare

Right back at you! Sper din tot sufletul ca toate sunt bune si ca mai vii pe la noi! Semnele de exclamare nu sunt intamplatoare Wink

valentin dragobete

hm..pentru mine sunt mai degraba pretexte pentru iesiri in oras..eventual si pentru acele excese (excesele sunt privite cu mai multa ingaduinta daca e zi de sarbatoare).. imi place sa vad oameni care se agita pe tema asta, cumparand inimioare sau mai stiu eu ce...cand eram singura stiu ca ma apuca o mica tristete caci imi aminteau ca sunt singura, dar atat Tongue orice sarbatoare e binevenita..ne mai aduce aminte ca exista in viata si alte lucruri in afara de greutati, griji si rutina cotidiana

re: sfântul valentin

Îmi plac inimioarele, doar că nu am cu cine le sărbători anul acesta Smile. Pentru mine e o zi care trece cam nebăgată în seamă. Cred că e un prilej bun de a spune cuiva că îl iubeşti, e o zi în care se sărbătoreşte iubirea, aşa că e o zi minunată.

Ca să nu uit, prefer să îi spun Sfântul Valentin deoarece îmi place mai mult numele acesta.

Tot ce inseamna iubire e bun la mine

Nu conteaza daca e vb de Dragobete sau de Valentine`s day.In general eu cred ca de cand ma stiu s-a intamplat sa fiu singura in astfel de evenimente Big Grin (anu asta va fi o exceptie vad Big Grin) dar pentru asta tot le sarbatoream,eram un grup de fete si mergeam pe unde ne ducea pe noi capul si ne distram si ce era frumos ca efectiv simteam cum pluteste dragostea in aer,cum toata lumea e foarte fericita.Doar pentru simplu fapt ca simti astfel de lucruri merita .In restul anului parca lumea nu se afiseaza,nu se expun ,si parca vad ca le e frica sa isi lase sentimentele sa se desfasoare,dar parca atunci simti cum esti inconjurat numai de iubire.Chiar daca s-a intamplat sa fiu de obicei singura nu am fost deprimata sau trista,pentru ca simteam cum plutete acea dragoste in aer ma binedispunea si pe mine si zambeam la toata lumea Smile

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.

programari pentru hipnoza si psihoterapie in Bucuresti: tel. 021.321.3.321 sau 075.321.3.321

pentru programari in alte orase decat Bucuresti consultati lista de cabinete de psihologie si psihoterapie