este pentru prima oara cand intru pe net si dau un search despre:ce inseamna gelozia...si uite asa din intamplare am ajuns pe acest site...sau ce o fii el.am citit toate subiectele expuse si am ramas impresionata. parca cumva incercam sa vad daca ma regasesc intr-un-ul din ele...dar mai bine va spun povestea mea.
in urma cu 8-9 luni am avut o relatie cu un barbat mai mare ca mine cu 30 de ani..am stat 10 ani impreuna.ne-am despartit pentru un altul (am fost corecta si i am spus adevarul ca m-am indragostit de un barbat insurat)..spre nenorocul meu..sufera si acum..insa pentru mine fericirea si ceea ce simteam pentru tanarul insurat,nu mai conta. totul bine si frumos..plecari peste oceane,cadouri pe care poate nu le-am visat vreodata ca am sa le primesc de la un barbat...gen masina,leptop(chiar de pe el scriu),canapea rosie de piele,plimbari,bani si nu numai.etc...(cu toate ca pozitia mea sociala chiar pe plan finaciar nu era rea)..
ma rog,m-a facut sa ma simt cea mai importanta femeie din lume..pana acum cateva zile cand s-a hotarat sa plece din tara fara mine - cu toate ca planul era sa fim amandoi..din nou peste mari si tari.insa gelozia lui morbida..ne-a despartit intr-un mod neagreabil de mine. de ce? cuvinte triviale,presupuneri fara nici un fel de argument,deja imi vedea viitorul..cat de rau o sa ajung etc..toate astea pentru ca l-am bagat in viata mea prea mult.l am lasat sa-mi cunoasca prieteni/prietenele..citez: "toate/toti o adunatura de curve si fustangii"...m a durat. stiti proverbul ala:"spune mi cu cine umbli,ca sa ti spun cine esti"cam ideea asta vroia sa mi o induca el.
ce credeti ca a facut intr-un final???primesc un tel. in toiul noptii,la celalalt capat..el.buna seara iubita,te am sunat sa stau de vb cu tine toata noaptea despre noi,sa ajungem la un consens priviind relatia noastra.esti disponibila ptr asta??da,normal..zic eu plina de entuziasm care s-a dovedit a fii un esec.ce credeti?relatez:te iubesc cum n-am iubit pe nimeni in viata asta...o iubesc si pe nevasta mea si pe copil..dar cu tine simt ca traiesc. dar nu mai vreau sa fiu cu tine ptr ca sunt gelos..si am motive..ca te suna ala de la munca la 1 noaptea(esti o curva),ca iesi cu fetele in orase(iti place sa te destrabalezi)ca bei wiscky cand te duci in club(esti o betiva),ca nu esti serioasa,ca minti etc.(treaba nestand asa,categoric-imaginatie,frica)
pentru toate astea vreau sa ne despatim...ca nu ma meriti-sa nu ma mai cauti...si uite asa s-a dus o relatie superba..ptr ca nu mi am dat seama in trecut de intrebarile lui,de suspiciunile lui,de glumele lui cu efect"maybe i find something"...de gestualitate,de privirea lui mereu banuitoare. acum ne-am despartit cica ca 2 oameni maturi..el a vrut sa fie grandiosul,desteptul,educatul.. si eu...eu una...intelegeti ce vreau sa zic. asadar, daca s-ar mai intoarce nu ar mai gasii femeia care poate isi dadea si viata pentru el..si chiar daca se desparte de sotia lui...cum de multe ori imi dadea de inteles....
de ce? pentru ca incet,incet,incet a omorat femeia gingasa si iubitoare. mi a rapit toate sentimentele frumoase si toata stralucirea din ochi. ar putea sa vina imbracat in aur si slefuit ca un diamant..poate l-as mai strange odata in brate datorita amintirilor..dupa care i-as spune ca a palit in fata mea,ca nu mai straluceste.
viata noastra daca are noduri si nu incercam sa le deznodam...sa ne detasam de oamenii care ne fac sa suferim...suntem deja morti..ai nevoie de putere si de anumite repere culturale in viata ca sa poti sa gandesti..si sa te hotaresti ce vcrei de la viata?cu cine vrei sa fii?merita sau merit eu asta?
asadar gelozia daca stai sa te gandesti face parte din firea omeneasca,cum e si plansul,rasul,invidia,ura etc...dar toate cu masura..
cred ca trebuie sa ne respectam,sa ne apreciam mult ca sa nu ajungem la astfel de jigniri...gelozii..iar daca ele vin.........fugi cat poti. si eu sufar acum...dar mai bine cu mine,decat cu el
cararile Domnului
Am citit cu o gramada de sentimente amestecate aceasta poveste alambicata. Initial aveam tendinta de a da un pic cu aspiratorul/matura pe aici, dar....mai bine stau in banca mea, si o sa iau o pozitie "psihoterapeutica".
Draga mea...ceea ce primim sau cerem de la viata, trebuie cumva platit. Relatia terminata abrupt, desi corect, cu anteriorul, indragostirea de cineva insurat, acceptarea unor cadouri care ies din simbolistica iubirii cu mult, fac posibil deznodamantul de mai sus.
Parerea mea este ca esti o persoana foarte tanara, fara prea multe "repere" despre ce inseamna o relatie adevarata, dar macar ti-ai dat seama in final ca ai nevoie de ceva "repere culturale". Nu ai habar ce minuni pot face cateva carti bine alese pentru a-ti defini un scop in viata, in detrimentul cluburilor si anturajelor dubioase.
Tanarul pe care l-ai descris este doar un exemplu din ceea ce singura ai scris: "spune mi cu cine umbli,ca sa ti spun cine esti".
Asa ca data viitoare, take it easy si gindeste-te de doua ori daca merita sa dai vrabia din mana pentru cioara de pe gard...si aia vopsita...
Gelozia e periculoasa
Draga mea, tot ce ai povestit tu arata comportamentul unui om instabil si, parerea mea, cu potential agresiv. De ce spun asta? Pentru ca toata povestea asta a urmat un scenariu clasic: la inceput fermecator si bun, apoi din ce in ce mai destabilizator... te-a asezat pe piedestal, apoi te-a dat jos pana a distrus tot ce era frumos... Gelozia si agresivitatea sunt periculoase.
Am trait si eu asta si stiu cum e, dar am invatat multe. Si, cel mai important, am gasit solutii la astfel de probleme. Am dat peste cartea Relatii periculoase, de Noelle Nelson, de la editura Amaltea, chiar pe site-ul editurii. Crede-ma ca te vei regasi macar in una dintre povestile analizate acolo, cu bune si cu rele... Am inteles unde am gresit si acum sunt sigura ca nu o sa mai trec prin asa ceva vreodata.
Post new comment