Ce punem pe primul loc?Cariera sau dragostea?

No votes yet

La varsta adolescentei,in general,e greu sa te axezi numai pe invatatura si sa ai intiparit in minte faptul ca orice nota si medie conteaza.
Adolescentii din ziua de azi sunt preocupati de cluburi,internet,relatii,sex si abia la sfarsit de invatatura..
Cultura generala a tinerilor a scazut foarte mult,nivelul de invatatura a scazut,iar televiziunea si internetul ii fac sa-si ocupe timpul in mod distructiv.
Principalul lor scop este sa intre intr-un anturaj in care sa fie acceptati,sa se distreze si sa se revolte impotriva regulilor,a parintilor si a profesorilor.
Cati dintre ei se trezesc la sfarsitul liceului,nestiind ce profesie sa aleaga in viata,si mai rau,sa nu aiba posibilitatea sa intre la o facultate buna?Cati isi plang de mila si realizeaza foarte tarziu ca si-au distrus viitorul?
Adolescentele se lasa influentate de baieti,se implica cu totul intr-o relatie sau cauta doar aventuri,sufera,plang,iar viata trece pe langa ele.Fetelor,dragostea nu tine de foame si nici de un acoperis deasupra capului.Parintii nu va pot intretine toata viata,ci veti fi lasati sa va descurcati pe cont propriu.
Baietii la fel,sunt preocupati de distractie,de agatat,de vicii,violenta si uita sa mai treaca pe la scoala.
Intentia mea nu este doar aceea de a critica,deoarece este normal ca la varsta adolescentei sa avem un iubit,sa mergem intr-un club sau sa ne distram in alte moduri.Nimeni nu spune sa stam 24 de h din 24 stand in casa si invatand,insa uitam sa pastram un echilibru,iar pe viitor se vor arata consecintele nefaste.
Ganditi-va,ca doar invatand foarte bine in timpul liceului,aveti sansa de a intra la o facultate buna si de a avea o meserie bine platita.
Veti avea o familie,veti avea nevoie de o casa,de bani pentru mancare,haine,iar banii nu vor pica din cer.O sa fie prea tarziu pentru regrete!Asigurati-va din timp un viitor bun si stabil,apoi distractia si iubirea se pot imbina foarte bine cu cariera.
In concluzie,invatati ca nu puteti sa aveti mereu ceea ce vreti,fara sa contribuiti cu nimic.Nu tratati adolescenta doar ca o perioada de distractie,ci acordati in egala sau in mai multa masura timp invataturii.
Viitorul voi vi-l faceti prin intermediul actiunilor voastre,imbinati utilul cu placutul.
Acordati-va din cand in cand timp de a citi o carte buna.Veti putea descoperi in alte lumi,alte povesti si in acelasi timp va veti imbunatati si cultura generala.

Trackback URL for this post:

http://www.psihoterapie.net/trackback/6864

scoala te distruge

Daca incerci sa faci ce zic profesorii, sa inveti, sa faci teme, sa scrii esee si referate si atat, ai sanse mari sa te autodistrugi.

Asa am facut eu. Petru mine scoala era cea mai importanta, nicidecum prietenii sau fetele. Nu aveam treaba cu asa ceva, chiar daca si eu, ca orice copil doream sa am o grup de prieteni si o iubita, dar toti ceilalti ma presau sa invat si sa nu imi treaca prin cap sa fac alte nebunii copilaresti.

Am facut mereu ce ziceau parintii, profesorii, i-am pupat in cur ca ei erau "oameni mari" si eu trebuia sa fiu un copil ascultator. Eram stresat mereu, imi uram viata din tot sufletul si ma uram si pe mine. Incet incet, m-am si imbolnavit de ficat, de stomac si acum am probleme destul de mari cu mai multe organe.

Acum urasc din tot sufletul scoala, profesorii, si viata mea. Nu stiu daca o sa imi mai revin vreodata si daca o sa mai pot sa am o viata normala.

Cum sa trecem peste o iubire imposibila

Cu siguranta tuturor ne este cunoscuta notiunea de iubire imposibila,insa putini stim sa o tratam.
Va voi da un exemplu personal:am fost indragostita 3 ani de un baiat pentru care facusem o adevarata obsesie,desi eu o numeam iubire.Am ajuns sa fac o adevarata pasiune pentru el,l-am rodicat pe un piedestal, l-am considerat baiatul perfect,l-am bombardat zi de zi cu mesaje,l-am sunat, am trecut pe la blocul lui numai pentru a-l vedea,m-am umilit fara sa-mi dau seama,iar el a stiut sa profite de aceasta situatie.
Nu mi-am dat seama cat de insistenta si disperata am devenit.Stateam zilnic,facand noi planuri de cucerire zadarnice.Interpretam orice gest si vorba de-a lui asa cum imi convenea.Numai vedeam nimic in jurul meu si numai aveam nimic in cap decat EL!Mereu refuza sa avem o relatie,si,desi nu mi-a dat niciun motiv,era clar ca ma ofeream pe tava si nu l-am lasat pe el sa faca nimic.
A ajuns sa ma injure,sa ma barfeasca,dar eu eram prea oarba,nu vroiam sa accept ca nu simte nimic pentru mine si il iertam mereu,indiferent ce facea.
Pana cand a venit ziua cand am vazut realitatea:a ajuns sa ma fure de fata cu mine(cardul din telefon)prin diferite siretlicuri si chiar mi-a propus sa-l dezvirginez ca sa-I demonstrez ca-l iubesc.Atunci am inteles cine este cu adevarat,i-am vazut toate defectele,si-a dat arama pe fata,desi a fost tarziu.
Mi-a fost foarte greu,insa dupa anumite etape am reusit sa-l scot definitiv din minte si din inima,iar astazi,cand il mai vad pe strada,nu ma mai curprinde nici un fior si nu-mi mai vine sa plang.
Incercati pe tot posibilul,ca atunci cand va place un baiat,sa incercati sa-l cunoasteti cat mai bine,sa-l treceti prin diferite situatii in care sa-I observati comportamentul si sa nu puneti niciodata suflet de prima data.
Lasati-I ocazia sa va cucereasca si sa va demonstreze ca merita iubirea voastra.
In viata,ne indragostim de multe ori,insa nu intotdeauna de persoana potrivita care sa impaetaseasca sentimentele si cu care sa putem avea o relatie serioasa.
Multe dintre noi am trait iubiri neimpartasite,dupa care,poate,mai suspinam si acum.Cand observati ca voi luati mereu initiativa,iar ei va refuza cu diverse pretexte,nu mai insistati:mesajul este clar!
Chimia si atractia fizica fie exista,fie nu.Nu putem controla sa ne indragostim de cine vrem si nici sa-i facem pe cei pe care ii placem sa se indragosteasca de noi.
Baietii incearca sa fie mai eleganti si sa scape de scenele fetelor,dandu-le de inteles prin anumite gesturi si fapte ca nu sunt interesati de ele:nu le cauta,nu suna,nu e interesat sa le cunoasca personalitatea,hobby-urile,prietenii ,le evita,le cauta doar pentru sex,refuzat in caz de nu receptionati semnalele.
Asa se intampla de obicei:ne dorim sa avem ceea ce nu putem avea si ceea ce se obtine cu multa truda.
Fetelor,incercati sa nu va pierdeti timpul si energia visand la o iubire imposibila,ci dati-va ocazia sa cunoasteti cat mai multi baieti,analizati-i si in final veti intalni si baiatul potrivit pentru voi.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
Verificarea de mai jos este necesara pentru a preveni spamul. Va multumim
U
E
3
f
Enter the code without spaces and pay attention to upper/lower case.

programari pentru hipnoza si psihoterapie in Bucuresti: tel. 072.321.3.321, 075.321.3.321 sau 021.321.3.321

pentru programari in alte orase decat Bucuresti consultati lista de cabinete de psihologie si psihoterapie