nu e anost?

No votes yet

ce anume ma poate ajuta sa cred ca viitorul este acum, ca minutul urmator face parte din viitor si acesta se desfasoara acum?

am o perioada la dispozitie sa obtin ceva pentru o perioada, apoi va urma o perioada in care ce am obtinut va fi mai putin important, dar daca nu-l voi avea va fi'tragic.(un apartament spre ex.)
daca ar fi sa-mi masor viata in perioade de timp ar parea foarte scurta. daca urmaresc un scop dupa altul nu mai am timp sa ma bucur de reusita. atunci timpul pana la prima reusita e deja pierdut.
ar trebui sa ne confruntam cu nimicnicia noastra.. dar a fi echilibrat, disciplinat, cu gust pentru lucrurile simple nu e anost

Trackback URL for this post:

http://www.psihoterapie.net/trackback/7361

o pauza

cum recunosti ca ceea ce faci acum este in acord cu ce simti ca e nevoie sa faci?

daca lucrurile in jur o iau razna simti nevoia sa restabilesti un echilibru, sa intervii activ. practic, ai energia capacitatea si posibilitatea sa o faci, sa te pui "in slujba binelui."

facem destul bine prin alegerile pe care le luam pentru noi si modelul pe care il oferim, cred eu.

viata asta e scurta intr-adevar, si cu un scop in minte sau nu, cred ca a trai linistit si echilibrat e tot ce putem face.
numai, suntem coplesiti de atata informatie si griji si nu ne putem gandi decat ca am fi egoisti sa nu participam.
cumva am ajuns sa credem ca suntem implicati direct, ca suntem responsabili de trecutul si viitorul nostru comun. pe langa toate astea, ca fiecare om cu greutati totusi(!), ne dorim bunastare, si divertisment pe care le cautam cu ardoare. inghitim" tot ce ni se ofera prin mass-media crezand ca ne vin in ajutor gandind pentru noi(ma refer la retetele prestabilite pentru succes garantat).
atentia jongleaza intre aceste doua sfere -"fii informat dar nu uita si de tine(solutia o gasesti in orice ziar)" asa ca nu ai timp sa gandesti altceva. pentru ca, vorba aceea, timpul e pretios, iar sfaturile lor utile(aparent), originale, cum doresti.

ar fi un prim pas sa luam o pauza. v-ar parea foarte rau daca s-ar dovedi ca nu avem nici un scop aici pe pamant? in afara de mici datorii-poate aceea a respectului fata de viata sub orice forma, fata de noi implicit. (poate si fata de contributiile generatiilor precedente, nu stiu).

a fi un om echilibrat, multumit, linistit ar fi anost, dar nu se stie sigur Big Grin
ps:avem mai mult decat ne trebuie dar orgoliul ne e greu de satisfacut, intr-o lume in care reputatia se vinde mai bine.

viitorul

imi pot imagina ce o sa se intample sau ce vreau sa fac in minutul urmator in acelasi timp in care minutul prezent se consuma, in timp ce in prezent se intampla diverse lucruri..cred ca tine orientarea, focalizarea atentiei pe doua lucruri diferite: trairea, experienta prezenta si proiectiile imaginate pentru viitor...

cred ca sunt doua situatii extreme in care intreaga atentie poate fi focalizata fie doar spre prezentul asa cum este el fie doar spre viitorul asa cum mi-l imaginez eu. statistic vorbind, extremele se intampla in cazuri mai rare, in majoritatea cazurilor (timpului) atentia este impartita in grade diferite spre ambele *activitati..nu cred ca este vorba de a te convinge pe tine de o idee pe care cel putin asa cum o enunti imi da impresia ca deja o crezi, poate este vorba mai degraba de experimentare, de a te juca cu atentia, orientandu-o spre ceva in functie de context si de scopurile tale

pe de alta parte, nu cred ca timpul se poate *pierde...timpul se traieste, indiferent de ce se intampla.. fiecare traire e importanta in sine, indiferent ca e etichetata ca ceva pozitiv sau ceva negativ, indiferent daca esti atenta la aceea traire sau nu

re: timpul se traieste

am spus timp pierdut. acesta este pierdut cand atentia e focalizata gresit, timpul pe care nu-l folosesti pentru adevaratul tau interes(sau macar pentru descoperirea lui).

timpul ti-l traiesti, intr-adevar. e al tau oricum l-ai trai. Stuart Knight spunea "whether you do or whether you don't, it comes down to one thing. and that was the fact that you did."(fie ca faci(ceva sa obtii ce vrei), fie ca nu, un lucru e cert, si anume ca ai facut.) dar atunci cand vorbesti la trecut nu mai conteaza ce te gandesti ca ar fi fost bine sa faci altfel.
http://www.youtube.com/watch?v=G5V-uDtpf0U

nu e ok sa alergam nebuneste de la un scop la altul, mai ales daca acesta e formulat... dupa retete prestabilite care garanteaza succes.

este un proverb taoist care spune "Nu ne putem vedea reflectia in ape curgatoare. Ne putem reflecta doar in ape linistite." in final, intrebam daca vi s-ar parea anost sa va petreceti mult timp cu voi insiva. v-ati plicitsi?

timp cu mine insami

convingerea mea este ca timpul nu poate fi pierdut si ca actionez mereu in interesul meu adevarat..doar ca acest interes il pot formula diferit in momente diferite..uneori e formulat atat de diferit incat nici eu nu il recunosc ca fiind ceva ce eu imi doresc sau am nevoie...chiar si ratacirile au rostul lor..cred ca tine de procesul autocunoasterii..in fine

raspunsul meu la intrebarea ta este ca eu ma bucur de fiecare data cand pot sa fiu numai cu mine..mintea si sufletul unui om pot sa fie oricum, numai anoste nu..plus ca eu nu prea cunosc starea de plictiseala, sau cel putin nu o resimt ca pe ceva neplacut

cred ca nelinistea plictiselii este foarte utila atunci cand te indeamna sa faci ceva, sa schimbi ceva..poate plictiseala intervine atunci cand nu ai obiective desi ti-ai dori sa le ai...cred ca linistea si nelinistea trebuie sa fie balansate, echilibrate cumva intr-un mod unic fiecaruia

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
Verificarea de mai jos este necesara pentru a preveni spamul. Va multumim
b
q
K
S
Enter the code without spaces and pay attention to upper/lower case.

programari pentru hipnoza si psihoterapie in Bucuresti: tel. 072.321.3.321, 075.321.3.321 sau 021.321.3.321

pentru programari in alte orase decat Bucuresti consultati lista de cabinete de psihologie si psihoterapie